Valikko
LVI suunnittelu Pirkanmaa

LVI suunnittelu Pimara Oylle

LVI Suunnittelu Pimara Oy:lle

”Kustannukset pysyivät siinä mitä oli suunniteltu”

Koko asiakastarina

”Kustannukset pysyivät siinä mitä oli suunniteltu”

Pimara Oy on pirkanmaalainen monialayritys, joka tekee mm. maanrakennusta ja kiinteistöjen ja katujen kunnossapitoa. Ylöjärvellä Kolmenkulman yritysalueella on hiljattain valmistunut kahden yrityskiinteistön kompleksi Pimaran omistuksessa.

Kahden rakennuksen projekti

– Näissä meidän uusissa toimitiloissamme on noin 2500 neliömetriä, ja vieressä on terminaalirakennus, jota vuokraamme ulkopuoliselle taholle. Se on kooltaan noin 2700 neliömetriä, Pimara Oy:n toimitusjohtaja Vesa-Matti Mäkinen kertoo.

LamPlan on toteuttanut molempien rakennusten LVI-suunnittelun. Pimaran omissa toimitiloissa sijaitsee myös korjaamotilat, joten ilmanvaihdolta vaadittiin enemmän pakokaasujen ja muiden käryjen takia.

Yksityiskohdat mietittiin yhdessä

– LamPlan tuli mukaan heti projektin alkuvaiheessa. Vinkin suunnittelutoimistoon saimme yhteistyökumppanilta, ja kun hinta oli mielestämme asiallinen, päästiin nopeasti yhteistyöhön, Mäkinen muistelee.

Suunnitteluvaiheessa yksityiskohtia mietittiin yhdessä, ja suunnitelmia palloteltiin tarvittaessa puolin ja toisin. Yhteinen tekeminen oli myös Mäkisen mieleen.

Kustannukset pysyivät suunnitellussa

– Siihen olin tyytyväinen, että LamPlanilla mietittiin myös vähän meidänkin rahapussia. Ei vain lätkäisty jotain paperille ja laitettu laskua perään, vaan aidosti haluttiin meille kokonaisvaltaisesti paras mahdollinen lopputulos, Mäkinen kiittelee.

– Oltiin kyllä tosi tyytyväisiä. Homma meni niinkuin sovittiin. Koko LVI-kustannukset pysyivät siellä mitä oli suunniteltu, kyllä silloin pystyy suunnittelijatoimistoa suosittelemaan, Mäkinen päättää.

Energiaremontti As Oy Liutunranta

Asunto Oy Liutunranta

Energiaremontti pelasti taloyhtiön sisäilmanlaadun

Koko asiakastarina

Energiaremontti pelasti taloyhtiön sisäilmanlaadun

Kangasalla sijaitseva rivitaloyhtiö As Oy Liutunranta käsittää 16 asuntoa kolmessa rakennuksessa. Vuonna 1981 rakennetussa taloyhtiössä havahduttiin siihen, että sisäilman laatu ei ollut enää niin hyvää.

– Kuntoarviossa sama asia tuli selville. Lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen oli aivan listan kärkipäässä, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marjo-Riitta Mäkelä.

ARA-avusteinen energiaremontti

Vuoden 2021 lopulla aloitettiin energiaremonttihanke taloyhtiön ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmän uusimiseksi sekä ikkunoiden vaihtamiseksi.

Korjaushankkeeseen palkattiin ulkopuolinen konsultti, jonka kautta LamPlan tuli tekemään taloyhtiöön LVI-suunnittelua. LamPlan kartoitti eri vaihtoehdot maalämmön, vesi-ilmalämpöpumpun ja nykyisen järjestelmän uusimisen välillä, ja teki energialaskelmat ARA-rahoituskuvioita varten.

– Eri vaihtoehdot käytiin hyvin selkeästi läpi, ja lopulta päädyimme korvaamaan vanhan järjestelmän vastaavanlaisella, entistä älykkäämmällä versiolla, Mäkelä kertoo.

LamPlanin tekemät energialaskelmat auttoivat suoraan ARA-avustuksen saamiseen. Jotta energiatehokkuusprosentit saatiin tarpeeksi korkeaksi, päätettiin ikkunat vaihtaa samalla kertaa. Ikkunoiden vaihto olisi ollut joka tapauksessa edessä muutamien vuosien päästä.

Selvää säästöä asukkaiden energiakuluihin

Valittu ilmanvaihtojärjestelmä osoittautui energiatehokkaaksi, mutta myös kustannustehokkaimmaksi ratkaisuksi. Sisäilman parantuminenkin on huomattu asunnoissa jo nyt.

– Projekti sujui todella hyvin. LamPlanin kanssa yhteistyö oli helppoa. Heidän palvelunsa oli hyvin asiakaslähtöistä, ihmisläheistä ja asiantuntevaa. Olemme hyvin tyytyväisiä LamPlaniin kaikin puolin, Mäkelä kiittelee.

– Voimme suositella LamPlania taloyhtiöille, joissa mietitään energiatehokkuutta tai haetaan ratkaisuja LVI-järjestelmän uusimiseksi. Heidän ihmisläheinen mutta ammattitaitoinen tapa toimia jäi mieleen, Mäkelä päättää.