Valikko
LVI suunnittelu Pirkanmaa

Sami Laine | Härmälänrannan toiveiden kortteli

LVI suunnittelu historialliseen rakennukseen

Koko asiakastarina

LVI suunnittelu historialliseen rakennukseen

Valtion lentokonetehtaan tilat Tampereen Härmälänrannassa ovat saamassa uuden elämän päiväkotina, sekä palveluasumisyksikkönä. Härmälänrannan toiveiden kortteli on ollut haastava KVR-kohde, jota on ollut urakoimassa Pirkanmaalla toimiva Aki Hyrkkönen Oy.

– Projekti on alkanut vuonna 2021, ja loppusuoralla ollaan. Jonkun verran pintatöitä ja kalustamista vielä on kesken,  kertoo urakoitsijan LVI-projektipäällikkö Sami Laine.

Tilojen uuden aikakauden aikana alin kerros toimii päiväkotina, kaksi seuraavaa kerrosta on tuettuja palveluasuntoja ja ylin kerros tavallisia, avoimen asuntomarkkinan koteja. 

Ainutlaatuinen kohde

Aina kun vanhaan rakennushistoriallisesti merkittävään rakennukseen aletaan tekemään näinkin merkittävää saneeraushanketta, kyse ei ole mistään pikkujutusta.

– Meiltä kartoitettiin suunnittelijoita kesällä, ja LamPlan valikoitui suunnittelijatoimistoksi. He ovat tehneet kohteen LVIA-suunnitelmat, Laine kertoo.

Verrattain iso hanke on ollut monen tekijän yhteistyön tulos. Ilmanvaihtoputkien ja viemäreiden sovittelu vanhoihin rakenteisiin on ollut haastavaa, eikä ongelmitta tämän kaltaisessa hankkeessa useinkaan selvitä.

Sujuvaa yhteydenpitoa

– Olemme olleet koko hankkeen ajan viikoittain yhteydessä, lähinnä sähköpostin välityksellä. Yhteydenpito on ollut hyvää ja asioita on saatu hyvässä hengessä ratkottua, Laine kiittelee.

Kohteen vaativuudesta kertoo myös se, että rakennusvalvonta on halunnut olla mukana tarkastamassa, että kaikki menee niin kuin pitää. Ja niin onkin mennyt.

– Tämänkaltaisista haastavista kohteista karttuu hyvin kokemusta. Kyllä heitä suositella uskaltaa tuleviinkin projekteihin, Laine päättää.